workshop Papier Scheppen

Workshop 'papier scheppen' bij KunstGein Podium

nieuwegein • Stichting KunstGein organiseert op dinsdag 18 oktober een workshop 'papier scheppen' in Podium, de expositieruimte op de begane grond in het Stadshuis. De workshop duurt twee uur. Deelnemers zijn zowel ambachtelijk als creatief bezig. 

Tijdens de workshop leren deelnemers de basis van het papier scheppen en gaan ze naar huis met een aantal vellen handgeschept papier. "Papier scheppen is een vrij eenvoudige techniek om te leren en als je de slag te pakken hebt, kun je eindeloos variëren met verschillende kleuren pulp en materialen. Denk daarbij aan het toevoegen van stukjes tekst, afbeeldingen, bloemen, takjes, stukjes touw enzovoort", meldt Stichting KunstGein. 

Er is voldoende materiaal aanwezig, maar deelnemers kunnen ook zelf iets mee nemen om te verwerken. "Zo ontstaan heel persoonlijke vellen die vaak al een kunstwerkje op zich zijn, maar die je op een later tijdstip natuurlijk ook verder kunt bewerken."

De docent is Tineke Radder. De prijs voor deelname is 40,00 euro, inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers. De Stadspas is geldig. De workshops duren van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. Het minimum aantal deelnemers per workshop is 5 en het maximum aantal is 10.

Inschrijven kan tot 12 oktober via: inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. papier scheppen en ochtend-of middagworkshop. Na inschrijving volgt nadere informatie over de deelname.