De hockeydames van MHCN na het behaalde kampioenschap vorig seizoen.
De hockeydames van MHCN na het behaalde kampioenschap vorig seizoen. Foto: Aangeleverd

Hockeydames MHCN draaien goed mee

nieuwegein • Het dameshockeyteam van MHCN speelde zondag zijn derde competitiewedstrijd. Tegenstander QZ werd op sportpark Rijnhuizen netjes op 2-2 gehouden. De Nieuwegeinse dames bezetten na drie gespeelde wedstrijden met 5 punten de zesde plaats.

Ook in de strijd om de Gold Cup - bekerwedstrijden die op donderdagavond worden gespeeld - gaat het uitstekend. Afgelopen donderdag werd nog – zij het na shoot outs - gewonnen van het Tilburgse Were Di, dat in de gewone competitie twee klassen hoger speelt. De MHCN-dames moeten het vanavond in de Gold Cup opnemen tegen MOP, opnieuw een sterke tegenstander. Verliezen de Nieuwegeinse dames die wedstrijd, dan moet komend voorjaar weer worden uitgekomen in de strijd om de Silver Cup. In de reguliere competitie is komende zondag het Hopbel de tegenstander. Die ploeg is na drie wedstrijden nog puntloos en staat daarmee op de laatste plaats. 

Hoewel MHCN een klasse hoger speelt dan vorig seizoen, waren de Nieuwegeiners niet bang om meteen weer te degraderen. De doelstelling was heel simpel: handhaven. "We waren er eigenlijk van overtuigd dat een plek in de middenmoot mogelijk moest zijn", aldus manager Esther van Doorn. Trainer van het succesvolle dameshockeyteam is Alex Meijer. Hij is in Nieuwegein bezig aan zijn derde seizoen. Meijer heeft inmiddels assistentie gekregen van Mark Rehorst en Simon de Ruiter. 

Het team is overigens niet spectaculair gewijzigd. De selectie telt vijftien speelsters. Een nieuwe speelster, die graag in een 1e klasse team wilde spelen, kwam van buitenaf. Aan de andere kant gingen twee speelsters weg en is een speelster wegens verblijf in het buitenland tijdelijk weg. Er zijn overigens geen A-meisjes die met de selectie meetrainen. "De meisjes die afkomstig zijn uit de jeugd zijn opgenomen in andere damesteams. Natuurlijk hopen we dat die meisjes te zijner tijd bij ons aanhaken.'' 

MHCN speelt momenteel op Sportpark Rijnhuizen, maar over enkele jaren zullen op die locatie woningen worden gebouwd en verhuist de hockeyclub naar Nieuwegein-Zuid. Daar wordt binnen de club echter nog nauwelijks over gesproken. "Voorlopig houden we ons nog een paar jaar bezig met de competities'', besluit manager Esther van Doorn.