Handbaldames beginnen aan competitie

nieuwegein • Voor het dameshandbalteam van HVN begint zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen Westlandia. Er kon nog geen herenteam in de competitie worden ingeschreven, maar dat zal dankzij de toestroom van jongens wellicht niet lang meer duren.

Het eerste damesteam is dit seizoen minimaal gewijzigd. Alleen Celine Smets, Michelle van der Stoel en Mandy Tas zijn er niet bij. De selectie van dertien dames kreeg er echter Karlijn Dinkla en Daphne Kool bij. Bovendien zal Marcella Schockman dit jaar weer bij de groep aansluiten. 

HVN kan echter vertrouwen hebben in de toekomst: niet alleen melden zich heel wat jongens als lid aan, ook vanuit dames-A is er flink wat structurele aanvulling. De damesselectie traint zelfs eens per week samen met de A-jeugd. De doorstroming zal er ook toe bijdragen dat de gemiddelde leeftijd - die nu 27 jaar is - gaat zakken.

De Nieuwegeinse handbalclub traint nog steeds in sporthal Galecop, waarin om de week ook alle thuiswedstrijden worden gespeeld. Trainer is Bianca Jansens, die na jarenlange dienst bij de A-jeugd is overgestapt naar de senioren. 

Dat het met de toekomst van HVN wel goed zit, heeft de club voor een belangrijk deel te danken aan de vrijwilligers Sanne Berg, Stephan van Miltenburg en Joyce de Vries. Zij doen - vaak via scholen - enorm veel aan promoting voor het Nieuwegeinse handballen.


Hardloopcursus

nieuwegein • Bij Atverni begint op woensdag 19 oktober een hardloopcursus. De cursus wordt gegeven door ervaren en deskundige trainers. De cursus bestaat uit tien trainingen. Belangstellenden kunnen op 17 december deelnemen aan de Linschotenloop. Opgeven voor de cursus kan via startmethardlopen@atverni.nl.