Het tijdelijke fietspad langs het Doorslagkanaal gaat 3 oktober dicht.
Het tijdelijke fietspad langs het Doorslagkanaal gaat 3 oktober dicht. Foto: Aangeleverd

Tijdelijk fietspad gaat dicht vanwege start woningbouw Doorslagzone in Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • Het tijdelijke fietspad - het Brugpad genaamd - langs het kanaal De Doorslag gaat vanaf maandag 3 oktober dicht. Dit in verband met de woningbouw in de Doorslagzone, die binnenkort van start gaat. Er verrijzen vier duurzame woongebouwen met 452 duurzame huur- en koopwoningen.

Vanaf 3 oktober gelden er fietsomleidingen. Daar is de afgelopen tijd aan gewerkt. Er is bijvoorbeeld een nieuw pad aangelegd waardoor fietsers vanaf de kant van City het Zuidstedeviaduct op kunnen fietsen. Zo kunnen ze van de ene naar de andere kant van het water fietsen en hun route vervolgen. 

Lees ook: “Nieuwegeinse Fietsersbond vreest valpartijen op omleidingsroute langs Doorslagzone”

Om het voor de fietsers makkelijk te maken, hebben de verschillende omleidingsroutes een kleur gekregen. Via borden met de kleur van de route worden de verschillende omleidingen aangegeven. 


Fietsomleidingen bouw CityPromenade. - Foto: Gemeente Nieuwegein

In de vier woongebouwen aan het Doorslagkanaal komen 94 sociale huurwoningen, 145 middenhuurwoningen en 213 overige woningen vrije sector huur en koop. In de gebouwen zijn twee plekken voor cafés of restaurants, en op de binnen- en daktuinen komt veel ruimte voor groen.

Lees ook: “Bouw van ruim 400 woningen in Nieuwegein mag doorgaan van RvS”

Naar verwachting kan de bouw in oktober dit jaar starten en zijn de woningen vier jaar later klaar.