Wethouder Van Engelen en de mascotte reiken de eerste bidons uit op de Trompetvogel.
Wethouder Van Engelen en de mascotte reiken de eerste bidons uit op de Trompetvogel. Foto: Aangeleverd
MET VIDEO

5.000 Nieuwegeinse kinderen krijgen gratis bidon om water drinken te stimuleren

Algemeen

NIEUWEGEIN • 5.000 basisschoolleerlingen in Nieuwegein hebben een gratis bidon gekregen om waterdrinken te stimuleren. De nieuwe mascotte ‘Joggy’ deelde samen met wethouder John Van Engelen de eerste bidons uit aan kinderen van groep 5 op basisschool de Trompetvogel. 

“De nieuwe mascotte Joggy wil kinderen er op een leuke en laagdrempelige manier aan herinneren dat het belangrijk is om lekker in je vel te zitten”, aldus SportID Nieuwegein. Volgens de organisatie wordt lekker in je vel zitten bevorderd door voldoende beweging, gezonde voeding, goed slapen én water drinken. 

In alle klassen is een video afgespeeld waarin Joggy laat zien waarom de kinderen deze bidon krijgen en wat het belang is van voldoende water drinken. Daarnaast zijn enkele scholen nog dieper op het onderwerp ingegaan met een gastles van ‘Way of Lijf’.

Tekst gaat verder onder de video


Nationale Sportweek
Het was een sportieve dag voor de basisschoolleerlingen en ook voor de peuters. Sport- en beweegaanbieders uit Nieuwegein en studenten van het sportcollege ROC Midden Nederland zorgden voor diverse beweegactiviteiten in en rondom de scholen en kinderdagverblijven.

Vorige week was het Nationale Sportweek in Nieuwegein. Naast de sport- en beweegactiviteiten speelde het thema een gezonde leefstijl een grote rol. SportID Nieuwegein wil vanuit het project JOGG (’Gezonde jeugd - Gezonde toekomst’) jongeren stimuleren om water te drinken.