Spelmoment in de wedstrijd JSV-Elinkwijk van afgelopen zaterdag.
Spelmoment in de wedstrijd JSV-Elinkwijk van afgelopen zaterdag. Foto: Jordi Jupijn

Eindelijk weer overwinning voor JSV na reeks nederlagen

Sport

NIEUWEGEIN • Bij JSV was het zaterdagmiddag groot feest. Het eerste zaterdagelftal had na heel veel nederlagen op rij eindelijk weer eens gewonnen. Het Utrechtse Elinkwijk werd op sportpark Galecop met 1-0 geklopt door een doelpunt halverwege de tweede helft, van Mitchel Wiafe-Kissi.

In de uitwedstrijd van vorige week tegen Houten - die door JSV met 2-1 werd verloren - was al te merken dat de ploeg van trainer Henri Berghoef steeds beter op dreef raakt. Ook afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Elinkwijk deed JSV weinig of niets voor de bezoekers onder.

Komende zaterdag hoeft JSV niet in actie te komen. De ploeg heeft dan vrijaf.

SV Geinoord kwam zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Desto niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Nieuwegeiners namen in de eerste helft door een benutte strafschop van Sem van Zwieten een 1-0 voorsprong. Nog voor rustsignaal van scheidsrechter Van Hooff maakte Desto echter fraai gelijk.

Een kwartier voor tijd werd Ryan Verkerk er met een tweede gele kaart uitgestuurd. Niet lang daarna liet trainer Gerrit Plomp Jeroen Scholman, Stijn Gerrits, Utku Cergel, Bradley Wright en Hamza Hajji invallen. In die periode kreeg Geinoord nog een paar fraaie scoringskansen, maar Desto-doelman Stefan van Eijk redde voor zijn team een punt.

Komende zaterdag speelt Geinoord uit tegen Victoria.