Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

Damesvoetbalelftal van JSV begint competitie met overwinning

Sport

NIEUWEGEIN • Het eerste damesteam van JSV is de competitie goed begonnen. In Utrecht werd zaterdag werd met 3-2 gewonnen van Odin 2.

De overwinning in Utrecht was de eerste stap in de goede richting, want de doelstelling van de formatie van trainer Driekus Betzold is promotie naar de derde klasse. 

De dames hadden een prima ‘generale repetitie’, want de drie bekerwedstrijden hebben ze allemaal gewonnen. De eerste bekerwedstrijd leverde een 4-1 zege op; in de tweede werd het 8-0 en de derde bekerwedstrijd ging met maar liefst 20-0 naar de Nieuwegeinse dames. 

De ploeg gaat dus met 32 doelpunten voor en 1 tegen naar de volgende bekerronde. Aan die grote overwinningen moet overigens niet te veel waarde worden gehecht: de vierde- en vijfdeklassers zijn samengevoegd en het verschil tussen die klassen is enorm.

Corona en blessures
De damesvoetbalafdeling van JSV doet het overigens uitstekend. Het eerste team heeft een selectie van 20 speelsters, waarvan de gemiddelde leeftijd nog onder de 20 is. De belangstelling voor het damesvoetbal bij de club groeit ook nog steeds.

Weliswaar speelt het eerste team ‘slechts’ in de vierde klasse, maar daarvan is onder meer corona de oorzaak. Toen JSV op weg leek naar de tweede klasse kreeg de ploeg ook nog eens te maken met ernstige en langdurige blessures. Hierdoor moest het team opnieuw worden opgebouwd en weer beginnen in de vierde klasse.