Het gebouw van de Algemene Hulpdienst Nieuwegein aan de Nevelgaarde 3.
Het gebouw van de Algemene Hulpdienst Nieuwegein aan de Nevelgaarde 3. Foto: Google Street View

Nieuwegeinse welzijnsorganisatie zoekt extra vrijwilligers vanwege toename aantal hulpvragen

Algemeen

NIEUWEGEIN • De welzijnsorganisatie Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) is op zoek naar extra vrijwilligers. Dit omdat het aantal hulpvragen onder inwoners volgens de AHN toeneemt. 

Enerzijds biedt de welzijnsorganisatie praktische hulp, zoals kleine klusjes in huis, boodschappen doen of snoeiwerk in de tuin. Anderzijds gaat het om sociale ondersteuning, in de vorm van maatjes die samen met de inwoners gaan wandelen, winkelen of een spelletje doen. 

Behoefte aan maatje
Vooral voor het sociale contact en het doen van boodschappen kan de AHN de hulp van extra vrijwilligers goed gebruiken. “De behoefte aan een maatje om samen een kop koffie te drinken, boodschappen te doen of te wandelen wordt steeds groter”, aldus de AHN.

De vrijwilligersorganisatie zet zich in voor het het welzijn van Nieuwegeinse inwoners, die zonder hulp in een kwetsbare positie komen of blijven. AHN richt zich vooral op zieken, ouderen en eenzame in hun functioneren beperkte inwoners.

Aanmelden
Mensen die zich willen aanmelden als vrijwilliger bij de AHN, moeten beschikken over een Verklaring Omtrent Gedag (VOG). Aanmelden kan door te bellen met 030-6067409 of een e-mail te sturen naar info@hulpdienstnieuwegein.nl.