Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

Woningcorporatie komt met tochtstrips en radiatorfolie naar huurders in Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • Woningcorporatie Portaal staat dinsdag 11 oktober met een ‘bespaarbus’ in de wijk Merwestein. Dit om bewoners tips te geven over hoe zij energie kunnen besparen. Vaklui staan bovendien klaar om tochtstrips en radiatorfolie gratis in woningen te plaatsen.

“Aan de stijgende energieprijzen kunnen wij niks veranderen. Maar vanuit onze visie ‘Bijdragen aan goed samenleven’ willen we niet langs de zijlijn blijven staan”, aldus de woningcorporatie. 

Hoge vaste lasten
Portaal is bezorgd dat een groot deel van haar huurders gebukt gaat onder hoge vaste lasten. “Niet alleen de prijzen van energie zijn zorgwekkend, ook de dagelijkse boodschappen worden steeds duurder.”

Hoewel de aangekondigde maatregelen van het kabinet sommigen verlichting zal bieden, vreest de woningcorporatie dat veel bewoners die het nu al financieel moeilijk hebben, straks niet meer kunnen rondkomen.

‘Samen besparen’
Portaal doet er naar eigen zeggen alles aan om het renoveren en verduurzamen van haar woningen te versnellen. “Al lukt dat niet van de een op andere dag.” Daarom organiseert de woningcorporatie de campagne ‘Samen besparen’.

Daarin laat Portaal zien wat ze doet om energie te besparen en wat huurders zélf kunnen doen. De bespaarbus staat dinsdag van 08.00 tot 12.00 uur aan de Leemwal 3 in Nieuwegein.