Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

Gratis taalfestival voor Nieuwegeinse kinderen: spelletjes, workshops en meer

Algemeen

NIEUWEGEIN • Welzijnsorganisatie Movactor organiseert op maandag 17 oktober het eerste ‘Taalfestival’ in Nieuwegein. Er vinden op die dag allerlei activiteiten over taal plaats voor kinderen tot 12 jaar, ouders en professionals.

Zo is er een voorstelling van het poppentheater, kunnen kinderen een pannenkoek versieren of meedoen met taalspelletjes en workshops. Volwassenen kunnen ideeën opdoen over hoe ze met jonge kinderen de wereld van het lezen kunnen ontdekken of meedoen met de workshop ‘omgaan met meertaligheid’.

Kinderboekenschrijver
Bij de ‘taalmarkt’ informeert bibliotheek De tweede verdieping bezoekers over taalactiviteiten in de bieb en doet jeugdwerk Movactor spelletjes. SportID neemt beweegmatten mee, om kinderen spelenderwijs met taal te laten oefenen. Kinderboekenschrijver Erik van Os opent het festival met zijn versjes over bananen.

Informatie
Het Taalfestival vindt plaats op boerderij De Middenhof, aan de Duetlaan 1 in Nieuwegein. Inloop is vanaf 14.30 uur. Het festival start om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan tot 14 oktober via taalfestival@nieuwegein.nl.