JSV-doelman Wesley Keiman in actie.
JSV-doelman Wesley Keiman in actie. Foto: Jordi Jupijn

Voormalig Vreeswijk-keeper Wesley Keiman geen spijt van overstap naar JSV

Sport

NIEUWEGEIN • Wesley Keiman was heel wat jaren keeper bij VSV Vreeswijk, maar sinds dit seizoen verdedigt hij het doel van het eerste elftal van JSV. Althans, zolang hij het goed blijft doen in de ogen van zijn trainer Henri Berghoef.

De eerste maanden van dit jaar waren niet de gemakkelijkste voor Keiman en een paar van zijn teamgenoten. Trainer Ronald Cornet had namelijk bekendgemaakt dat hij bij VSV Vreeswijk zou vertrekken en enkele spelers - waaronder zijn beide zoons - zou meenemen. Er bleven te weinig spelers over om de competitie mee in te gaan.

In gesprek met andere clubs
Arie Koning - de beoogde opvolger van Cornet - enkele bestuursleden en paar spelers probeerden het probleem nog op te lossen, maar dat bleek niet gemakkelijk. Inmiddels was Keiman in gesprek geraakt met een paar andere clubs, waaronder SV Geinoord en JSV, die Wesley graag hadden willen inlijven.

Toch hapte de doelverdediger niet toe. “Ik hoopte nog steeds dat ik bij mijn oude club mijn loopbaan kon voortzetten”, zegt hij.

Geen spijt van overstap
Tot de voorlaatste dag van de overschrijvingsperiode. Toen besloot Keiman samen met onder meer Koen Elbertse - die inmiddels is teruggekeerd bij Vreeswijk - en Ramir Rezaie op het verzoek van JSV-trainer Berghoef in te gaan en daar te gaan spelen.

De doelman zegt van die stap nooit spijt te hebben gehad. “Natuurlijk was het even wennen, maar ik heb het hier inmiddels goed naar mijn zin. Ik kende Berghoef al vanaf de periode dat hij bij Vreeswijk trainer was. Mede door zijn aanpak, gaat het elftal steeds beter draaien.”

Vertrouwen
Keiman heeft ook steeds het vertrouwen van zijn trainer gekregen. Op een halve wedstrijd na, heeft de doelman in alle wedstrijden - waaronder de drie bekerwedstrijden - onder de lat gestaan.

Over die wedstrijden zegt de keeper: “Aanvankelijk liep het allemaal nog niet zo vlot, maar langzamerhand komen we er steeds beter in. Natuurlijk keken we wel even op tegen tegenstanders als Houten en Elinkwijk, maar achteraf viel het zeker niet tegen.”

JSV verloor pas in de extra tijd van Houten en won zelfs van het tegenvallende Elinkwijk, dat er nauwelijks in slaagde bij de Nieuwegeiners voor het doel te komen. Komende zaterdag moeten JSV op bezoek bij Brederodes. Het team hoopt in Vianen de opgaande lijn te kunnen doortrekken.

Thijs Middelkoop