donderdag 13 oktober

Jeugdvoorstelling ‘Richard III’ (10+) in DE KOM
19.00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
In deze snelle bewerking voor kinderen en jongeren van ‘Richard III (10+)’, die op 13 oktober in première gaat in DE KOM, zien we hoe gevaarlijk woorden kunnen zijn. Want gehaat of geliefd kun je worden in slechts één zin.

vrijdag 14 oktober

Annick Boer met ‘Deze is nog beter!’ in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
In de opvolger ‘Deze is nog beter!’ op 14 oktober in DE KOM strooit ze opnieuw met komische conferences vol zelfspot en prachtige liedjes. Oké, die eerste voorstelling was dan wel goed, deze is nog beter!

zaterdag 15 oktober

Repair Café bij Buurtplein Galecop
11:00, Nieuwegein, Buurtplein Galecop, Thorbeckepark 183
Repair Café repareert fietsverlichting. Daarnaast doen de vrijwilligers andere reparaties aan fietsen, maar ook aan apparaten en kleding. Elektrische fietsen worden niet gerepareerd.

‘Festival Op de Hoek' bij Cultuurcenrrum De Partner
14:00, Nieuwegein, Cultuurcentrum De Partner, Nedereindseweg 401A
Er is voor jong en oud van alles te beleven. Ontdek je eigen talent. Om 22.00 uur komt classic rockband 'Stick Em Up' op de planken om het festivalspektakel daverend af te sluiten. De toegang tot het evenement is gratis.

Saman Amini met cabaretsolo in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
In ‘Saman Amini's Integratieplan' op 15 oktober in DE KOM zoekt hij naar een antwoord op de terugkerende vraag: waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

zondag 16 oktober

‘Paddenstoelenwandeling' op Landgoed Oostbroek
10:00, Nieuwegein, Jack's Grillhouse, Parkhout 2
Deelname aan de excursie is gratis. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 oktober per email: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl. Laat weten of je met de auto komt of wilt meerijden. Voor meer informatie, bel met 06 1842 6738.

‘Schubert' door Dutch String Collective in DE KOM
16:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Slechts 31 jaar werd Schubert, maar zijn muzikale erfenis is ongekend. Dutch String Collective vertelt in ‘Schubert' op 16 oktober in DE KOM tijdens het ‘Amuze Matinee', met een hapje en een drankje na afloop, zijn dramatische levensverhaal.

donderdag 20 oktober

‘We hadden liefde, we hadden wapens' in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
In 1961 in het zuiden van de VS zijn zwart en blank in tot in het bizarre van elkaar gescheiden. Robert F. Williams strijdt voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag.