Poldermolen Oudegein wint 5856 euro met de VriendenLoterij Molenprijs.
Poldermolen Oudegein wint 5856 euro met de VriendenLoterij Molenprijs. Foto: Aangeleverd

Nieuwegeinse Poldermolen wordt tweede in strijd om Molenprijs en wint daarmee 5856 euro

Algemeen

NIEUWEGEIN • Stichting Poldermolen Oudegein is tweede geworden in de strijd om de VriendenLoterij Molenprijs. De stichting kreeg in totaal 5856 stemmen en won daarmee 5856 euro. De hoofdprijs van 75.000 euro ging naar Molenstichting Midden- en Oost Groningen, die als eerste eindigde met maar liefst 18.072 stemmen.

Poldermolen Oudegein wil het prijzengeld gebruiken om een speelpolder te realiseren naast de molen in Park Oudegein. Daar kunnen kinderen én volwassenen straks met een klein sluisje zelf een stukje land laten onderlopen en het met een molenrad weer droogmalen. Zo kunnen zij spelenderwijs leren over de historie van dit gebied, maar ook over techniek en waterhuishouding.

Lees ook: “Oudegeinse Poldermolen in race om molenprijs: ‘We roepen iedereen op om te stemmen’”

VriendenLoterij Molenprijs
De VriendenLoterij Molenprijs is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door De Hollandsche Molen in samenwerking met de VriendenLoterij. Met de prijs willen beide organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt ieder jaar een moleneigenaar in staat een molen te herstellen of te verfraaien of een project te ontwikkelen dat iets toevoegd aan de molen.