De Beursfabriek in Nieuwegein.
De Beursfabriek in Nieuwegein. Foto: Google Street View

Herhaalprik tegen corona halen? Dat kan in de Nieuwegeinse Beursfabriek

Algemeen

NIEUWEGEIN • De Beursfabriek in Nieuwegein is één van de vijf locaties in de regio Utrecht waar mensen terecht kunnen voor een herhaalprik tegen corona. Mensen die 60 jaar of ouder zijn, of een uitnodigingsbrief voor de prik hebben ontvangen kunnen hier terecht.

De andere vaccinatielocaties bevinden zich in Utrecht, Amersfoort, Woerden en Veenendaal. Op alle locaties wordt uitsluitend op afspraak gevaccineerd. Na ontvangst van de uitnodigingsbrief kunnen mensen een afspraak maken voor een prik.

Herhaalprik
Vanaf 19 september wordt de herhaalprik tegen corona  aangeboden aan alle 60-plussers én aan mensen met een ernstig verminderde weerstand. Daarna kan iedereen van 12 jaar en ouder een herhaalprik krijgen als zij daarvoor aan de beurt zijn. Dit kan 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting.

De exacte datum wordt nog bekend gemaakt. Dit hangt af van het verloop van de campagne van de eerste groep. De herhaalprik kan alleen gegeven worden als de basisserie is afgerond. De basisserie bestaat uit de eerste twee prikken tegen corona, of de eerste prik voor mensen die met Janssen zijn gevaccineerd.

Mensen die de basisserie nog niet hebben gehad of nog niet hebben afgerond, kunnen de eerste prikken uit de basisserie nog steeds halen.