Het elftal van SV Geinoord. Hamza zit op de onderste rij, op de derde plek vanaf links. Naast hem zit assistent-trainer Ramon Bongers.
Het elftal van SV Geinoord. Hamza zit op de onderste rij, op de derde plek vanaf links. Naast hem zit assistent-trainer Ramon Bongers. Foto: Aangeleverd

Hamza Hajji niet blij met plaats op de bank bij SV Geinoord

Sport

NIEUWEGEIN • De van PVCV afkomstige voetballer Hamza Hajji moest zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse EDO opnieuw op de bank beginnen. Hij was daar niet bepaald blij mee. “Hopelijk mag ik zaterdag in de bekerwedstrijd tegen Altius in de basis beginnen.”

Hamza is een van de spelers die na vorig seizoen de overstap maakte naar SV Geinoord. Vorig jaar speelde hij nog samen met Utku Cergel en Desney de Buck voor het Vleutense PVCV. Utku komt al voor Geinoord uit, maar Desney raakte in een van zijn laatste wedstrijden voor PVCV zodanig geblesseerd dat hij voorlopig niet in actie kan komen.

Geen spijt van overstap
Hamza speelde het grootste deel van zijn voetballoopbaan in de jeugd van SC Woerden. De middenvelder kwam vervolgens uit in het tweede elftal van Hercules - dat destijds in de reserve hoofdklase speelde - en verhuisde uiteindelijk naar het Vleutense PVCV. Daar draaide hij twee seizoenen in het eerste elftal mee.

Aangezien Hamza inmiddels naar Nieuwegein was verhuisd, wilde hij bij een club in die plaats spelen. Via buren kwam hij in contact met Wim van Arnhem, de technische man bij Geinoord. Na een paar gesprekken was de zaak beklonken en vroeg Hamza overschrijving aan; een stap waarvan hij zeker geen spijt heeft. “Ik heb het prima naar mijn zin bij Geinoord”, zegt hij.

Schaduwspits
Voorheen kende Hamza de Nieuwegeinse club niet of nauwelijks. “Ik heb ooit in een jeugdelftal van Woerden tegen Geinoord gespeeld. Ik kende ook bijna geen spelers van de club. Alleen natuurlijk de jongens waarmee ik destijds bij PVCV speelde. Trainer Gerrit Plomp en diens assistent waren voor mij ook volslagen onbekend.’’

Inmiddels voelt Hamza zich best thuis bij Geinoord. “Ik vind dat we een leuke groep hebben”, zegt hij. Zijn favoriete plek in het elftal is kort achter de spitsen. “Ik vind mezelf meer een schaduwspits en een speler die graag balletjes weggeeft. Maar op zijn tijd scoor ik ook nog wel eens. Je kunt gerust zeggen dat ik echt wel doelgericht ben.”

De voetballer vindt het jammer dat Geinoord er zaterdag niet in slaagde de volle winst te pakken. “We hebben nu nog maar drie punten uit vier wedstrijden.” Na de bekerwedstrijd tegen Altius volgt de uitwedstrijd tegen FC Breukelen. Hamza: “Hopelijk pakken we daar de eerste overwinning.’’

Thijs Middelkoop