JSV-aanvoerder Kevin Jupijn (rechts) in actie.
JSV-aanvoerder Kevin Jupijn (rechts) in actie. Foto: Jordi Jupijn

JSV verliest, SV Geinoord speelt opnieuw gelijk

Sport

NIEUWEGEIN • SV Geinoord wacht nog steeds op zijn eerste overwinning. De ploeg van trainer Gerrit Plomp speelde zaterdag thuis tegen EDO(U) voor de derde keer gelijk: het werd 2-2. JSV leek in Vianen eveneens gelijk te gaan spelen, maar in de allerlaatste minuut werd het toch nog 2-1 voor Brederodes.

Geinoord en het Utrechtse EDO waren op Parkhout in de eerste helft redelijk gelijkwaardig aan elkaar. De Nieuwegeiners kregen in die fase een paar aardige mogelijkheden, maar die werden niet in doelpunten omgezet.

EDO groeide naarmate de tijd verstreek wat beter in de wedstrijd. Dat leidde tot twee Utrechtse treffers, waarvan de tweede een heel fraaie was.

In de tweede helft had trainer Plomp wat omzettingen gedaan, wat zijn ploeg behoorlijk ten goede kwam. Twee treffers – van Sven Banfi en Timo Meerding – waren daarvan het gevolg. Komende zaterdag speelt Geinoord thuis de bekerwedstrijd tegen Altius.

Lekstreekderby
De wedstrijd tussen Brederodes en JSV was er een met weinig kansen voor beide ploegen. Bij rust was het 1-1. Mitchell Wiafe-Kissi nam de JSV-treffer voor zijn rekening.

Toen iedereen veronderstelde dat de Lekstreekderby in een terecht gelijkspel zou eindigen, maakte Brederodes er in de laatste minuut van het duel alsnog 2-1 van. JSV was overigens opnieuw niet compleet. Trainer Berghoef miste nog steeds diverse spelers.

De ploeg speelt aanstaande zaterdag een oefenwedstrijd tegen Desto. De week daarop volgt de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse DVSU.