Het waterpolomannenteam van Aquarijn.
Het waterpolomannenteam van Aquarijn. Foto: J. Doornekamp

Nieuwegeinse waterpolomannen na winst op vierde plaats: ‘Mooie plek in de middenmoot’

Sport

NIEUWEGEIN • Het mannenwaterpoloteam van Aquarijn doet het in de derde divisie uitstekend. De Nieuwegeiners wonnen zaterdag met 14-10 van DWV, waardoor ze na vijf wedstrijden op een gedeelde vierde plaats staan.

Trainer Joram Salakory: “We verloren de eerste twee wedstrijden, maar nu zijn we goed aan het terugkomen. Onze doelstelling was aanvankelijk handhaving, maar inmiddels is die gewijzigd in een mooie plek in de middenmoot.”

Niet onbekend
DWV was voor hem niet helemaal onbekend. “Ik kende het team nog uit mijn verleden bij ZV De Meer. Mede daardoor wist ik dat het team stevig speelt met een duidelijk doel.”

Aquarijn was daar al snel achter, want de eerste periode werd afgesloten met 3-1. De tweede periode - met nogal wat uitsluitingen - eindigde in 7-4. Het werd daarna bijzonder spannend, want DWV kwam goed terug. 

Wisselspelers
Het feit dat de ploeg maar twee wisselspelers had meegebracht, kwam de Doesburgers echter duur te staan. Na een tussenstand van 9-7 werd het uiteindelijk 14-10.

De Nieuwegeinse doelpunten kwamen op naam van Stefan Waterler, Daan van Kippersluis, Robert Alings, Sil van Woudenberg, Kevin Damen, Sven Knijff en Luuk van Diermen.

Heren 1
Heren 1 bestaat dit jaar uit 12 spelers, waarvan 2 spelers ook vaste krachten zijn bij heren 2. De gemiddelde leeftijd van de ploeg is 28. De jeugd is nog niet doorgestroomd, al maakt die al wel minuten in heren 2.