Afbeelding

Nieuwegeinse korfballers doen zichzelf te kort: verlies met 12-10 van KCD

Sport

NIEUWEGEIN • De korfballers van Koveni slaagden er zaterdag niet in tegen KCD de punten mee naar Nieuwegein te nemen. Na een spannende wedstrijd, waarin Koveni meer had verdiend, werd het 12-10 voor KCD.

Koveni startte voortvarend. Na een scherpe beginfase was het al snel 1-4 voor de Nieuwegeinse bezoekers. Tot aan de rust wist Koveni de voorsprong vast te houden.

In de tweede helft waren de teams meer gelijkwaardig aan elkaar. Toen Koveni verdedigend wat steekjes liet vallen, kroop KCD steeds dichterbij. Een paar minuten voor tijd was het dan ook 10-10.

In de slotfase slaagde de thuisploeg er toch nog in de volle winst te pakken: 12-10.

Derde klasse
Koveni speelde vorig seizoen in de vierde klasse en had toen een prima start. De ploeg speelt dit seizoen in de derde klasse - een klasse hoger dus - en heeft het nu aanzienlijk moeilijker.

“We zitten in een poule waarin iedereen van iedereen kan winnen. Dat is ook af te zien aan de uitslagen die onderling niet zo enorm veel van elkaar verschillen,” aldus Emma de Graaf, die heeft besloten zich minder voor het eerste team beschikbaar te stellen.

Op welke plaats de ploeg gaat eindigen durft ze nog niet te zeggen, maar de korfbalster is ervan overtuigd dat dat hoger zal zijn dan waar haar team nu staat.