Het koort voert 'Ein deutsches Requiem' uit.
Het koort voert 'Ein deutsches Requiem' uit. Foto: stockfoto (123RF.com)

Kamerkoor geeft jubileumconcert

nieuwegein • Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum voert het Nieuwegeins Kamerkoor op 30 oktober 'Ein deutsches Requiem' van Johannes Brahms uit.

Anders dan de naam suggereert is het geen uitvaartmis, maar een troostend muziekstuk in zeven delen, gebaseerd op door Brahms zelf gekozen bijbelteksten. De componist gaf het zelf de ondertitel 'Ein menschliches Requiem'. Het koor voert de zogenaamde Londense versie uit, met begeleiding door quatre-mains piano. Deze bewerking is niet geschreven door een latere uitvoerende of een muziekuitgever, maar is van de hand van de meester zelf.

De soli worden gezongen door Donij van Doorn (sopraan) en Fabian Egli (bariton). Op de piane spelen Ineke Geleijns en René Maurer. De muzikale leiding is in handen van dirigent Arno van Wijk. Voor deze gelegenheid is het koor versterkt met een aantal projectzangers. 

Informatie

Het concert vindt plaats om 16.00 uur in de Sint Nicolaaskerk in Nieuwegein. De ingang is te vinden aan de Mgr. G.W. van Heukelumstraat 7. Kaarten zijn verkrijgbaar via de onderstaande website. Hier is ook meer en uitgebreidere informatie te vinden.

q www.nieuwegeinskamerkoor.nl