Diamanten huwelijk voor Wim en Ria Ruis

montfoort • Burgemeester Petra van Hartskamp bezocht vorige week woensdag het diamanten bruidspaar Ruis-van der Werve om haar felicitaties over te brengen en de bruid te verrassen met een mooie bos bloemen.

Wim Ruis (84) en Ria Ruis-van der Werve (85) zijn Utrechters van geboorte en woonden in de zestiger jaren van de vorige eeuw respectievelijk in de Dollardstraat en het Majellapark. Zij verloofden zich in 1961 en trouwden op 10 oktober 1962 voor de wet en op 26 oktober in de Majellakerk in Utrecht. Wim was in die tijd werkzaam bij de firma Remmington, een bedrijf in schrijf- en boekhoudmachines. Hij deed bij verschillende bedrijven het onderhoud. Wim voetbalde bij het Utrechtse PVC, was daar ook jeugdleider en deed de voetbalkampen. De vader van Ria was bestuurslid bij PVC en Wim bracht daar na de trainingen de lederen ballen terug. Ook al deed Ria of ze aan die jongen met zijn o-benen geen boodschap had, uiteindelijk sloeg de vonk toch over. Ria zong in die tijd bij de Utrechtse Operette. Zij leerde in Utrecht dansen tijdens de buurtfeesten die in die jaren in de verschillende straten werden gehouden.
Wim had inmiddels werk bij de firma IKU in Montfoort en in 1967 kregen zij een woning aangeboden in de Wilhelmina van Naaldwijkstraat in Montfoort waar zij veertig jaar hebben gewoond. Inmiddels wonen zij alweer vijftien jaar in de Hannie Schaftstraat. De beide echtelieden zijn ook lid van de Montfoortse muziekvereniging Sint Carolus waar Wim al vele jaren verschillende instrumenten heeft bespeeld. Begonnen op de sopraansax breidde hij zijn muzikale vaardigheid uit naar de altsax, de bes bas en de es bas. Hij was ook voorzitter en secretaris bij Sint Carolus. Bovendien speelde hij lange tijd bij De Knopentoeters, de hofkapel van carnavalsvereniging Les Boutonniers, maar nu speelt hij alleen nog bij de Tsjechische kapel Carolanka. Ria begon pas op haar 50e bij Sint Carolus muziek te maken en leerde daar het euphonium te bespelen. Door ziekte is dat niet meer mogelijk.

Het echtpaar heeft drie jongens, waarvan een tweeling, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.