Woningen in voormalige LTS

ijsselstein • De voormalige LTS aan de Mr. Abbink Spainkstraat 36-38 in IJsselstein krijgt een woonbestemming. Waardevolle elementen als de gevelversiering op de zijgevels en de entree blijven behouden.

Het pand is laatstelijk in gebruik geweest als dependance van het Cals College tot de opening van de nieuwe vleugel van de school. Daarvoor was het in gebruik bij de toenmalige welzijnsstichting IJSW, het huidige Pulse. 

Projectontwikkelaar Claver Real Estate realiseert er nu een woonplek voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare, kwalitatieve en levensloopbestendige woonruimte met privacy, maar ook voordelen van samen wonen, bedoeld voor jong en oud.

Hoofdgebouw en voormalige gymzaal worden ingericht met 25 studio's, appartementen en grondgebonden woningen waarbij karakteristieke gangen, trappenhallen en klaslokalen worden behouden. Op de begane grond komt een gemeenschappelijke ruimte met uitzicht over de groene voortuin met ook een jeu de boules baan en zit-/speelelementen voor buurt en bewoners. De definitieve inrichting wordt met de buurt besproken. 

De verwachting is dat vanaf 2023 gestart kan gaan worden met de verbouwing.