Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

Voor het eerst weer herdenkingsavond ‘Licht op Noorderveld’ in Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • Begraafplaats Noorderveld in Nieuwegein wordt op vrijdagavond 11 november van 19.00 tot 20.30 uur verlicht met fakkels en vuurschalen. Dan wordt daar namelijk het evenement ‘Licht op Noorderveld’ gehouden. 

De vorige twee jaren ging de Nieuwegeinse herdenkingsavond niet door, vanwege de toen geldende coronamaatregelen.

Vrij toegankelijk
Bezoekers kunnen er rondlopen, stil zijn, tot bezinning komen en op de diverse grafvelden luisteren naar muziek. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen: jong en oud en ongeacht geloof of levensbeschouwing. Dus ook voor nabestaanden van wie de dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn.

Op de begraafplaats worden vanaf 19.00 uur doorlopend muzikale optredens gegeven. Op het kinderveld staat verhalenverteller Roelof Speelman en bij het Tripoli monument zal vrouwenkoor ‘De Dolle Diva’s’ uit Nieuwegein diverse luisterliedjes vertolken.  

Doedelzak
De avond start en eindigt met de klanken van doedelzakspeler Johan Terlouw. Er worden kaarsen uitgedeeld en nabestaanden kunnen een steen of plankje hout beschrijven om op het graf te plaatsen. De gastvrouwen en -heren lopen rond voor vragen en informatie.

Ook is het mogelijk om te praten met vrijwilligers van Rouwgroep Nieuwegein, zij staan bij het crematorium.  

Drukte
Door de te verwachte drukte raadt de organisatie van het evenement bezoekers aan om zoveel mogelijk op de fiets te komen. De stalling is bij de ingang, aan de buitenzijde van de begraafplaats.

Voor parkeren kunnen bezoekers de aanwijzingen in de omgeving van Noorderveld en de Structuurbaan volgen. Er zijn invalide parkeerplaatsen direct aan de overzijde van de begraafplaats.  

De avond wordt georganiseerd door de gemeente Nieuwegein in samenwerking met crematorium Noorderveld-Monuta en rouwgroep Nieuwegein.