Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

D66 Nieuwegein uit zorgen over gladheid fietspaden door herfstbladeren

Algemeen

NIEUWEGEIN • D66 heeft donderdag - tijdens de Avond voor de Stad - vragen gesteld over het onderhoud van fietspaden in Nieuwegein. Volgens steunfractielid Pieter Kwantes ligt er momenteel op sommige paden veel bladafval en is het er daardoor ‘zeer gevaarlijk glad’.

Het gaat dan onder meer om het fietspad in Park Oudegein, dat de komende drie jaar onderdeel uitmaakt van een fietsomleidingsroute vanwege de woningbouw aan de Doorslag. D66 vraagt het college om het onderhoud - oftewel het wegvegen van bladeren - op dat fietspad te intensiveren. 

Nedereindseweg
Ook op het fietspad achter de geluidswal vanaf de Nedereindseweg tot het Fletcher Hotel zou momenteel veel blad liggen, waardoor het er ‘zeer glad en gevaarlijk’ zou zijn. Ook hier vraagt D66 om een extra veegbeurt.

Daarnaast vraagt de partij aan het Nieuwegeinse college om ook tijdens de sneeuwperiode de paden te vegen en niet alleen te strooien. In de gemeente Utrecht zouden hier positieve resultaten mee zijn behaald.

Extra vegen
Wethouder John van Engelen gaf in een reactie aan dat er op de fietsomleidingsroute door Park Oudegein de komende periode - waarin het herfstachtig weer is en blijft - extra wordt geveegd. Dit gebeurt in ieder geval totdat het blad van de bomen is gevallen.

Dit geldt ook voor het fietspad achter de geluidswal vanaf de Nedereindseweg tot het Fletcher Hotel. Beide fietspaden zijn volgens de wethouder ‘hotspots’, die in deze periode extra onderhoud krijgen en worden geveegd.

Strooien en schuiven
Verder gaf Van Engelen aan dat de paden in Park Oudegein in de reguliere strooiroutes worden meegenomen. Als er sprake is van sneeuw, wordt er op deze paden volgens hem ook geschoven. Bij extreme sneeuwval beoordeelt het college welke maatregelen het meest effectief zijn.