Impressie van de 'Laan van Rijnhuizen'.
Impressie van de 'Laan van Rijnhuizen'. Foto: Gemeente Nieuwegein

Nieuwegein wil groene fietsstraat door Rijnhuizen aanleggen

Algemeen

NIEUWEGEIN • De gemeente wil een fietsstraat aanleggen in Rijnhuizen. Het moet voor fietsers ‘de meest comfortabele noord-zuid-route’ door de nieuwe wijk worden. Dat staat in een brief van het college aan de Nieuwegeinse raad.

In de ‘Laan van Rijnhuizen’ - zoals de nieuwe route moet gaan heten - zijn auto’s te gast. “De laan moedigt aan om in beweging te komen en de auto te laten staan”, aldus het college. 

Bomenlaan
Ook komt er een wandelpad langs het water en het groen. De oorspronkelijk bomenlaan wordt hersteld. Hiermee wordt volgens de gemeente invulling gegeven aan de ambities uit de gebiedsvisie ‘Mooi Rijnhuizen’.

Een van die ambities is om logische en beeldbepalende routes te realiseren. Dit om de oriëntatiemogelijkheden te verbeteren en het westelijke deel van de wijk beter toegankelijk te maken. 

Besluitvorming
Momenteel ligt de ontwerpvergunning voor de Laan van Rijnhuizen ter inzage voor zienswijzen. Nadat de terinzagelegging termijn ten einde is, worden de eventuele zienswijzen verwerkt en afgewogen.

Vervolgens neemt het college een definitief besluit. Tegen het definitieve besluit om de omgevingsvergunning te verlenen, kan door belanghebbenden beroep worden aangetekend. Hierna volgt nog eventueel beroep bij de rechtbank en Raad van State.

De omgevingsvergunning treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken.