Het damesvoetbalelftal van VSV Vreeswijk. Aanvoerster Nathalie Werkhoven staat vooraan in het midden (met de rode band om haar arm).
Het damesvoetbalelftal van VSV Vreeswijk. Aanvoerster Nathalie Werkhoven staat vooraan in het midden (met de rode band om haar arm). Foto: Aangeleverd

Vrouwenvoetbalelftal van Vreeswijk maakt uitstekende start in competitie

Sport

NIEUWEGEIN •  Het vrouwenvoetbalelftal van VSV Vreeswijk is het seizoen 2022-2023 onder leiding van de nieuwe trainer Raymond Lantinga uitstekend begonnen. De ploeg pakte uit de eerste vier competitiewedstrijden de volle winst, dus 12 punten. Ook in de strijd om de KNVB-beker doet Vreeswijk het goed: het team won beide bekerwedstrijden.

De afdeling vrouwenvoetbal van Vreeswijk mag sowieso niet mopperen, want de vereniging groeit nog steeds. Zo zijn er twee seniorenteams en maar liefst vier meidenteams. Daarnaast zijn er ook nog gemixte teams, met meisjes én jongens samen. 

Versterking
Captain van dames 1 is Nathalie Werkhoven. Zij draagt voor het tweede seizoen de aanvoerdersband. Over de successen van haar team zegt ze: “De selectie draait inderdaad uitstekend. We zijn een sterk, hecht en gemotiveerd team, dat altijd wil gaan voor de overwinning.”

Het team is overigens ten opzichte van het vorige seizoen niet eens zo veranderd. Er zijn zo’n drie of vier meiden bijgekomen. “Dat is blijkbaar een goede versterking voor het team”, zegt Nathalie.

Van jongs af aan
De aanvoerster kon nog maar net lopen toen ze haar eerste balletje trapte. Op haar vijftiende voetbalde ze al bij de dames en op haar zestiende maakte ze de overstap naar VSV Vreeswijk. “Tot op heden bevalt het me bij die ploeg bijzonder goed. Voetbal is een belangrijk onderdeel van mijn leven”, aldus Nathalie.

Meer functies heeft ze overigens niet bij Vreeswijk. Daar heeft ze, gezien haar werk in de zorg, geen tijd voor.

Fusie
Over de fusie met SV Geinoord zijn Nathalie en haar team zeer positief. “We hebben begrepen dat Geinoord ook bijzonder enthousiast is. Uiteraard zal ik de kleuren van SV Parkhout straks met net zoveel trots gaan dragen, als dat ik nu doe met die van VSV Vreeswijk.”

Lees ook: “Bouw nieuwe voetbalaccommodatie van Nieuwegeinse fusievereniging van start”

Over hun nieuwe trainer Raymond, zegt Nathalie: “We zijn inmiddels al behoorlijk gewend aan hem. Gezien de resultaten die we behalen, blijkt zijn training ook echt zijn vruchten af te werpen. We zijn dan ook hartstikke blij met hem en onze andere trainer Erik.”

Nathalie hoopt dit seizoen als spits nog heel wat doelpunten voor haar team te maken.

Thijs Middelkoop