Handbalvrouwen gaan voor handhaving in hoofdklasse

nieuwegein • Bianca Jansens is sinds maart de nieuwe hoofdtrainer van het vrouwenhandbalteam van HVN. Zij is de opvolgster van Wim Snijders. Bianca Jansens wil niets liever dan dat haar team zich dit seizoen handhaaft in de hoofdklasse.

Het ziet er ook zeker niet slecht uit voor de handballende vrouwen van HVN, want het eerste team bezet na drie wedstrijden met twee punten de negende plaats. Komend weekend zal het overigens niet gemakkelijk worden, want dan moet het team het in Almere opnemen tegen de nummer twee: Havas. 

De vrouwenafdeling van HVN mag overigens niet mopperen, want de club heeft twee vrouwenteams die in de weekendcompetitie spelen en twee teams in de midweekcompetitie. De belangstelling voor het vrouwenhandbal valt in Nieuwegein dus niet tegen. Onlangs meldden zich zelfs weer twee nieuwe speelsters.

De selectie bestaat momenteel uit zestien speelsters, al zijn er volgens Bianca twee daarvan geblesseerd. Zij zijn even uitgeschakeld. Bianca is overigens niet alleen trainster van het eerste vrouwenteam, maar ze maakt ook nog eens deel uit van het bestuur. Daarvan is Gertjan Portman de voorzitter en Michelle van Moorsel de secretaris.

Met de jeugd lijkt het bij HVN wel goed te zitten, want de vereniging telt niet alleen drie meisjesteams, maar ook nog eens zeven gemengde jeugdteams en een jongensteam. Helaas neemt dit seizoen nog geen eerste mannenteam aan de competitie deel.


Kerstshow

nieuwegein • Na twee jaar te zijn gedwarsboomd door het coronavirus, is er dit jaar bij KRC Rolling weer een kerstshow. Hij wordt gehouden op 10 en 11 december in sporthal Galecop. Kaarten zijn te koop via www.krcrolling.nl.