Fietser raakt ernstig gewond na botsing met bestelbus

nieuwegein • Op de kruising tussen de Structuurbaan en de Utrechtsestraatweg in Nieuwegein is vorige week woensdagochtend rond 04:30 uur een ernstig ongeluk gebeurd. Een fietser kwam bij de verkeerslichten in botsing met een bestelbusje en kwam hard ten val.

Twee ambulances kwamen naar de plek van het ongeval en ook een Mobiel Medisch Team (MMT) uit Amsterdam werd opgeroepen. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Door de botsing raakte de voorruit van de bestelbus flink beschadigd. De politie zette de kruising af voor nader onderzoek. Fietsers konden via de stoep langs het ongeluk over de Blauwe Brug, maar voor autoverkeer was de weg in beide richtingen afgesloten.


Bijeenkomst Prinses Beatrixsluis 

nieuwegein • Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk organiseren op donderdag 3 november 2022 van 16.00 tot 18.00 uur een informatiebijeenkomst op de sluis in Nieuwegein. Het doel van deze bijeenkomst is informeren over de ontwikkelingen van de beheer- en onderhoudswerkzaamheden. 

Sas van Vreeswijk zorgt voor het beheer en onderhoud van de drie sluiskolken van de Prinses Beatrixsluis en het Lekkanaal: 365 dagen per jaar en 24 uur per dag. Maar wat betekent dit en wat komt er allemaal bij kijken? Dat wordt verteld tijdens de bijeenkomst met rondleiding. 

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via het e-mailadres contact.sasvanvreeswijk@gmail.com tot uiterlijk 27 oktober, onder vermelding van naam en telefoonnummer. Het terrein is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. De rondleiding echter niet in verband met de trappen (heftoren). Voor het bijwonen van de bijeenkomst geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.