Expositie '900 jaar Waterbeheer'.
Expositie '900 jaar Waterbeheer'. Foto: Aangeleverd

Tentoonstelling bij de Museumwerf

nieuwegein • Bij de Museumwerf in Vreeswijk is de tijdelijke tentoonstelling '900 jaar Waterbeheer' te zien.

Bezoekers kunnen bij de Museumwerf het hoe en waarom van 900 jaar Waterbeheer ontdekken. Ze kunnen beluisteren en bekijken waarom de Rijn moest worden afgedamd en wat er allemaal bij kwam kijken. De tijdelijke tentoonstelling geeft ook een kleine vooruitblik, want de wens tot het behoud van droge voeten is van alle tijden. Een audiotour met QR-code geeft tekst en uitleg. Bezoekers wordt daarom aangeraden hun telefoon met oortjes of koptelefoon mee te nemen.

De tijdelijke tentoonstelling '900 jaar Waterbeheer' is onderdeel van de tentoonstelling 'Water! Vriend of Vijand?' die is samengesteld door het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Het Utrechts Archief en eerder dit jaar in Utrecht was te zien. De deelexpo '900 jaar Waterbeheer' ging op tournee naar Wijk bij Duurstede om te eindigen bij de Museumwerf, waarmee het herdenkingsjaar 2022 wordt afgesloten. De deelexpo is geschonken aan de Museumwerf en staat vanaf 24 oktober tot eind december opgesteld in de Expositieruimte.

Museumwerf Vreeswijk is te vinden aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag.