Het bouwterrein aan het Doorslagkanaal in Nieuwegein.
Het bouwterrein aan het Doorslagkanaal in Nieuwegein. Foto: Julia Koster

Wekenlang heioverlast voor omwonenden Nieuwegeins bouwproject

Algemeen

NIEUWEGEIN • Omwonenden gaan zeven weken lang heioverlast ervaren vanwege de bouw van CityPromenade aan het Doorslagkanaal. De aannemer start op 31 oktober met heien en verwacht pas een week voor de kerst klaar te zijn. 

Het heien gebeurt op doordeweekse dagen: van 07.00 uur ‘s ochtends tot 16.00 uur, met uitloop tot 19.00 uur. Soms is het nodig om ‘s avonds, ‘s nachts of in het weekend door te werken, staat in een buurtbericht van de gemeente Nieuwegein.

Lees ook: “Woningbouw langs Nieuwegein Doorslag in volle gang: dit merk jij ervan”

Heimutsen
Wel zegt de aannemer er alles aan te doen om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Zo wordt er bij het heien gebruik gemaakt van zogenaamde ‘heimutsen’. Dit is een soort theemuts om de heikop heen.

Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van een geluiddempend scherm om geluidsoverlast verder te verminderen. Verder worden er twee heimachines gebruikt, waardoor de aannemer twee keer zo snel klaar is met heien. 

Bibliotheek verplaatst activiteiten
Vanwege de heioverlast gaat bibliotheek De tweede verdieping haar activiteiten verplaatsen naar andere locaties, waaronder Buurtpleinen Galecop, Batau, Zuid en Gezondheidshuis de Componist. Daarnaast biedt de Nieuwegeinse bieb bezoekers een gratis kopje koffie of thee aan gedurende de hei-periode.

Voor het Stadshuis aan de Doorslag komen vier duurzame appartementengebouwen met daarin 452 woningen en twee horecalocaties. Naar verwachting zijn de gebouwen in 2025 klaar. 

Lees ook: “Bouw van ruim 400 woningen in Nieuwegein mag doorgaan van RvS”