Robert Leene.
Robert Leene. Foto: Aangeleverd

Robert Leene wordt franchiser van nieuwe McDonald’s restaurant in Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • Robert Leene wordt de franchiser van het nieuwe McDonald’s restaurant in Nieuwegein. De bouw van het familierestaurant op bedrijventerrein Het Klooster - langs de A27 - is in volle gang. Het restaurant zal in december haar deuren openen.

Het nieuwe McDonald’s restaurant in Nieuwegein gaat in de directe omgeving zo’n tachtig arbeidsplaatsen bieden en zoekt nieuwe collega’s die zich verder willen ontwikkelen in het restaurant of gewoon op zoek zijn naar een bijbaan.

Lees ook: “McDonald’s opent met Foodcourt derde vestiging in Nieuwegein en dat levert 80 arbeidsplaatsen op”

Bodegraven
Leene begon in april 1988 als parttime medewerker in een McDonald’s restaurant in het centrum van Zwolle. Hij groeide al snel door naar leidinggevende functies in het restaurant, vervolgens bij het Nederlandse hoofdkantoor en daarna bij de Europese organisatie.

In april 2021 maakte hij de overstap naar het lokaal ondernemerschap als nieuwe franchiser van een McDonald’s restaurant in Bodegraven. Het McDonald’s restaurant in Nieuwegein - op het nieuwe foodcourt op bedrijventerrein Het Klooster - zal Leene nu óók als franchiser onder zijn hoede nemen.

Overdekte foodhal
Leene verheugt zich op de spoedige opening van het restaurant: “We zijn trots dat we straks onderdeel uitmaken van dit nieuwe foodcourt en kijken ernaar uit hier een succes van te maken, samen met onze buren. We hopen dan ook dat het restaurant een fijne ontmoetingsplaats zal worden voor alle bewoners van Nieuwegein en iedereen die onderweg behoefte heeft aan een aangename tussenstop.”

Begin dit jaar is op bedrijventerrein Het Klooster gestart met de bouw van een overdekte foodhal, waarin de restaurantketens McDonald’s, KFC, Happy Italy en De Beren zich zullen vestigen. De officiële opening van het foodcourt vindt naar verwachting eind 2022 plaats.  

Lees ook: “Start bouw ‘Foodcourt’ met fastfoodrestaurants op bedrijventerrein Het Klooster in Nieuwegein”

Duurzaamheid
Het McDonald’s restaurant in Nieuwegein zal haar deuren dan ook in december van dit jaar openen. Duurzaamheid staat centraal in de ontwikkeling: het restaurant wordt volledig gasloos, krijgt groene energie, een warmteterugwinsysteem om met keukenwarmte de lobby te verwarmen en energiezuinige friteuses.

Op het parkeerterrein komen elektrische snellaadpunten. Het restaurant heeft binnen straks 165 zitplaatsen en buiten een terras.