Martin Reijmerink
Martin Reijmerink Foto: Aangeleverd

Martin Reijmerink is ook dit jaar de klimaatburgemeester van Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • Martin Reijmerink (59) mag zich – net als vorig jaar – de klimaatburgemeester van de gemeente Nieuwegein noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. 

Het ministerie zocht ook dit jaar voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een klimaatburgemeester. Dat is iemand die zich in zijn of haar gemeente, wijk, of buurt inzet om de CO2-uitstoot te verminderen.

Inspireren
Dat kan een groot initiatief zijn, zoals het opzetten van een duurzame actie in de straat of wijk, maar ook iets kleins. Er zijn in totaal 245 klimaatburgemeesters in 158 gemeenten. Martin Reijmerink uit Nieuwegein is één van hen.

Met zijn eervolle benoeming hoopt hij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Martin is veel met het klimaat bezig en hoopt met zijn duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. 

Vlag
Martin is met zijn bedrijf al geheel energieneutraal. Hij zal zijn digitale platform www.pen.nl inzetten voor verschillende acties om groene stroom te stimuleren.

Speciaal voor zijn benoeming ontving Martin de ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die hij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat hij de klimaatburgemeester van Nieuwegein is geworden.