Het is de Week van de Mediawijsheid in de bieb

nieuwegein • Tijdens de Week van de Mediawijsheid - van 4 tot en met 12 november - staat bibliotheek De tweede verdieping stil bij wat het leven in de online wereld betekent. Er worden dan allerlei activiteiten voor jong én oud georganiseerd.

Hoe zorg je voor een goede on- en offline balans? Hoe houd je het samen sociaal online? En wat speelt er zich allemaal af achter jouw beeldscherm? Tijdens de Week van de Mediawijsheid is er van alles te doen in de Nieuwegeinse bieb.

Zo zal vanaf 4 november de expositie ‘Het geheime leven achter jouw beeldscherm’ te zien zijn in de bibliotheek. Deze tentoonstelling onthult het geheime leven achter jouw scherm, van ontwerpen die je aan een app verslaafd houden, welke data er allemaal wordt verzameld (en hoe dit gebeurt), tot de vele handen die nodig zijn om een smartphone te maken. Je kunt de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. 

Deelnemers van het Pluscafé gaan op maandag 7 november van 14:30 tot 16:00 uur in gesprek met het Mediateam over online sociaal gedrag. Hoe houden wij het samen sociaal online? Zitten er eigenlijk grenzen aan online gedrag en wat is strafbaar?

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op de website van bibliotheek De tweede verdieping.