Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

Lokale politiek wil stabielere financiering voor Samen Duurzaam Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • GroenLinks, D66 en ieders Belang hebben tijdens de begrotingsraad van afgelopen donderdag een motie ingediend om in overleg met de stichting Samen Duurzaam Nieuwegein (SDN) te komen tot een ‘stabiele’ financiering. De motie werd aangenomen met 17 stemmen voor en 14 stemmen tegen. 

Tegen stemden de fracties VVD, De Unie, Lokale Vernieuwing, CDA, ChristenUnie, en Nú. 

SDN zet zich sinds 2012 in voor een duurzaam Nieuwegein. Dit doet de stichting door het organiseren van activiteiten als een klimaatfietstocht, klimaatlezing en duurzaamheidsmarkt. Daarnaast ondersteunt SDN duurzame initiatieven van inwoners en organisaties in Nieuwegein.

Onzeker
Volgens de indieners van de motie maakt een ‘stabiele bijdrage’ het mogelijk dat SDN haar activiteiten kan voortzetten en intensiveren. De financiering van deze vrijwilligersorganisatie zou namelijk onzeker zijn. SDN heeft deze zomer een oproep aan de raad gedaan om de ondersteuning minder onzeker te maken.  

De motie roept het college bovendien op om ook met andere maatschappelijke organisaties in een vergelijkbare positie als SDN in gesprek te gaan om de ondersteuning stabieler te maken.