Lampionnetje lopen tijdens Sint-Maarten.
Lampionnetje lopen tijdens Sint-Maarten. Foto: stockfoto (123RF.com)

Lampionnenoptocht in Galecop

nieuwegein • Bewonersgroep 'Galecop Sociaal' organiseert op vrijdag 11 november een lampionnenoptocht in de wijk Galecop. Dit in het kader van Sint-Maarten.

Bij het basketbalveldje naast de dierenweide Galecop is die dag van 17.30 tot 18.00 uur een ontmoetingspunt. Daar is gratis een warm drankje te halen met iets lekkers en een verkooppunt met lampionnen.

Hierna gaat de buurt gezamenlijk om 18.00 uur een lampionenoptocht lopen. Delnemers kunnen op geheel eigen initiatief door de wijk langs de deuren gaan. Bewoners die bij hun huis snoep uit willen delen, kunnen bij Buurtplein Galecop een flyer ophalen en die op hun raam of deur plakken.

Galecop Sociaal

Galecop Sociaal is een groep van wijkbewoners die vrijwillig activiteiten organiseert in de wijk Galecop. Na en tijdens de coronacrisis hebben de activiteiten stilgelegen, maar nu wil de bewonersgroep deze weer oppakken. 

De organisatie is altijd op zoek naar vrijwilligers of jongeren die een maatschappelijke stage moeten lopen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via galecopsociaal2022@gmail.com. Via de sociale media kanalen van Galecop Sociaal kunnen mensen op de hoogte blijven van de activiteiten.