Klein autootje brengt minder mobiele inwoners voor slechts 1 euro van A naar B

nieuwegein • Wethouder Ellie Eggengoor en Pieter Polman van Wereldhave Nederland hebben vorige week de ‘Max Mobiel’ officieel in gebruik genomen. De Max Mobiel is een klein elektrisch autootje met chauffeur die mensen met een mobiliteitsbeperking voor slechts een 1 euro per rit onder andere van- en naar Cityplaza kan brengen. Maar het tarief geldt ook voor andere ritten binnen Nieuwegein.

De Max Mobiel is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Cityplaza, de Max Mobiel, de gemeente Nieuwegein en Stichting de Ruilfabriek.

‘Gemakkelijk en goedkoop’
Arjanne de Vries – asset manager van Cityplaza namens eigenaar Wereldhave – is blij met de samenwerking: “Cityplaza is het bruisende stadshart van Nieuwegein: een plek om te ontmoeten. Het is ons doel om het leven van onze bezoekers gemakkelijker en aangenamer te maken. Met een service als de Max Mobiel zullen een hoop ouderen en minder mobiele mensen geholpen worden om op een makkelijke en goedkope manier zich te verplaatsen binnen Nieuwegein”.

De Max Mobiel haalt mensen aan de voordeur op loopt waar nodig nog even mee tot aan de plek van bestemming. De halte van de Max Mobiel in Cityplaza is op de markt en op de Raadstede of in The Point. 

Praatje
Naast het vervoer staat ook een gezellig praatje centraal in het concept. Er kan 1 persoon per rit vervoerd worden en er is tevens ruimte voor een rollator, inklapbare rolstoel of hulphond.

De ritten van de Max Mobiel worden uitgevoerd door vrijwilligers. Inwoners uit de regio worden, als ze het leuk vinden om mensen te vervoeren in de Max Mobiel, gevraagd om zich aan te melden via 06 20 11 10 22 of via maxmobielcityplaza@citymobielnieuwegein.nl.


Jongen (10) mishandeld op voetbalveldje in Nieuwegein; politie zoekt getuigen

nieuwegein • Een 10-jarige jongen is op maandag 24 oktober rond 15.00 uur mishandeld op het voetbalveldje bij het Mozartplanstoen in Nieuwegein. De jongen werd geslagen en heeft hierbij een gebroken neus opgelopen.

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Mocht je iets gezien of gehoord hebben, dan komt de politie graag met je in contact. Getuigen kunnen de politie bereiken via het telefoonnummer 0900 8844 of een meldformulier maken op de onderstaande website.

q www.politie.nl