Deelnemers van Oldstars tijdens een training.
Deelnemers van Oldstars tijdens een training. Foto: Aangeleverd

Tafeltennis voor Nieuwegeinse ouderen

nieuwegein • Dit gebeurt onder de naam 'Oldstars'. De opening hiervan werd verricht door wethouder John van Engelen en de presentatie en start van de clinic werden verzorgd door Bettine Vriesekoop.

Het initiatief van de Oldstars is uitgegaan van het Ouderenfonds, in samenwerking met SportID, NNTN ouderen en Movactor. Ton Michies is al vanaf de oprichting betrokken. "De doelstelling van Oldstars is om ouderen via tafeltennis op een speelse en ongedwongen manier in beweging te brengen", zegt hij. "Dat doet uiteraard iedere deelnemer op zijn of haar eigen niveau."
De vereniging hoopt met Oldstars tevens nieuwe leden te werven. Helaas wil het aantal deelnemers niet bijzonder groeien, want het huidige aantal deelnemers is er al vanaf het begin. "Wij doen er alles aan de doelgroep op diverse manieren te bereiken, onder meer door met flyers te werken, maar het lukt nog niet zo erg", zegt Ton.

Alle huidige deelnemers hoefden tot en met september geen contributie te betalen, maar vanaf nu bedraagt die contributie 80 euro per halfjaar. Nieuwe deelnemers mogen overigens drie keer gratis meedoen. "We hebben op dit moment acht vaste deelnemers en twee nieuwelingen", zegt Ton. "Ons streven is om in totaal tenminste 15 deelnemers te krijgen. Meer is natuurlijk ook goed."

De ouderen die graag met elkaar in sporthal de Waterlelie een potje willen tafeltennissen, kunnen daarvoor iedere woensdagmiddag terecht. De inloop met gratis koffie en thee is om 14.30 uur. De warming-up begint om 15.00 uur. Vervolgens wordt om 16.00 uur begonnen met tafeltennissen.
Voor diegenen die hun niveau wat willen opkrikken, staan drie begeleiders te beschikking. Er is bijna elke woensdag een fysiotherapeute aanwezig, die eventueel bij blessures kan ingrijpen. Na afloop staan in de kantine hapjes voor de deelnemers klaar.

Nog voordat TTVN met Oldstars begon zijn twee mensen van de vereniging bij het Wageningense Shot wezen kijken om te zien hoe het er daar aan toegaat. Die vereniging beschikte al over twaalf deelnemers. ‘'Wij zijn van plan Shot een keer uit te nodigen voor het spelen van een onderlinge wedstrijd", zo besluit Ton.

Thijs Middelkoop