vrijdag 11 november

Gitaarfenomeen Mart Hillen in DE KOM
20:30. Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Het nieuwe programma ‘Mart & Movies’ van Mart Hillen gaat over zijn passie voor films en de muziek die ervoor gemaakt is. Het jongste gitaarfenomeen van Nederland speelt door hem gearrangeerde filmmuziek uit klassiekers als ‘Titanic’ en ‘Mission Impossible’, maar ook uit recente films als ‘Bohemian Rhapsody’ over Queen.

zaterdag 12 november

Klaverjasmarathon
09:00, Nieuwegein, Petanque Centrum Nieuwegein, Galecopperzoom 1
De marathon begint om 10.00 uur. De zaal is open vanaf 09.00 uur. De kosten voor deelname bedragen 14 euro, inclusief lunch en een drankje.

Sinterklaas in DE KOM
11:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Sinterklaas komt hoogstpersoonlijk langs in DE KOM. Terwijl Fien en Teun vol verwachting wachten op zijn komst, spelen ze alvast Sint en Pietje, vullen ze schoenen met echte nepcadeaus en zingen ze de leukste Sinterklaasliedjes. .

Taizéviering in de Dorpskerk
19:30, Nieuwegein, Dorpskerk, Nedereindseweg 1-3
Het thema van de viering is duurzaamheid. Na de viering is er gelegenheid om in het naastgelegen Geinlicht een kopje koffie of thee te drinken.

Mozart in de Nicolaaskerk
20:00, Nieuwegein, Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8A
Het Houtens Kamerkoor Rondo en het Houtens Ensemble Sinfonia voeren onder leiding van Hans de Munnik drie werken van Mozart uit: de Krönungsmesse, de Kirchensonate en de Vesperae solennes de Confessore.

Aanstormend talent bij De Cabaretpoel in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Cabaretliefhebbers die graag vers talent ontdekken kunnen naar hartenlust vissen in De Cabaretpoel. Vier aanstormende cabarettalenten spelen elk een voorstelling van zo’n 25 minuten. Finalisten en prijswinnaars van diverse festivals krijgen zo de kans om zich te presenteren aan een groot publiek.

dinsdag 15 november

FRONTM3N in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
FRONTM3N is een muzikaal hoogstandje van drie frontmannen: Mick Wilson (10cc), Robert Hart (Manfred Mann's Earth Band, Bad Company) en Pete Lincoln (Sweet, Smokie, Sailor). Ze spelen frisse, akoestische versies van de hits die iedereen kent; prachtige muziek met mooie verhalen en nuchtere humor.

donderdag 17 november

Cabaretier Alex Ploeg in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
In zijn nieuwe theaterprogramma ‘EGO' knalt Alex harde grappen, absurde sketches en meeslepende liedjes de zaal in. Over het ego in al zijn vormen, de strijd aangaan met jezelf en het onzekere voor het zekere nemen.