Rondvaart door Vreeswijk in kerstsfeer.
Rondvaart door Vreeswijk in kerstsfeer. Foto: Jaap van Brenk

Sprookjesachtige rondvaart door Vreeswijk tijdens lichtjesevenement

Algemeen

NIEUWEGEIN • In Vreeswijk wordt in december uitgepakt met kerstbomen en feestelijke verlichting. Voor mensen die het voormalige schippersdorp dan vanaf het water willen bewonderen, wordt er van 12 tot en met 16 december een ‘Kaarsjesvaart’ georganiseerd.

Belangstellenden kunnen ‘s avonds mee met een fluisterstille rondvaartboot van de Museumwerf Vreeswijk. 

Lichtjesevenement
Er wordt óók gevaren op 14 december tijdens ‘Kaarslicht-in-Vreeswijk’. Dit is een lichtjesevenement, waarbij ‘s avonds de straatverlichting wordt gedoofd en tienduizenden kaarsjes en waxinelichtjes het dorp verlichten.

De kaarsjestocht duurt ongeveer 20 minuten. Inschepen kan langs de lage loswal aan de Dorpsstraat, naast de Oranjebrug. De vaartocht kan vanaf 20 november worden geboekt via www.museumwerf.nl

Cultuurhistorische parels
De Kaarsjesvaart maakt deel uit van De-Vaart-van-Nieuwegein. Dit is een samenwerkingsverband tussen Nieuwegeinse erfgoedinstellingen, de forten, huize Oudegein en kasteel Rijnhuizen, gidsengroepen, ondernemers en de gemeente Nieuwegein.

Doel is om samen de cultuurhistorische parels van Nieuwegein te onthullen.

Tekst gaat verder onder de foto


Een historisch schip verlicht bij de Museumwerf Vreeswijk. - Foto: Aangeleverd

Historische schepen
Ook Museumwerf Vreeswijk doet mee met Kaarslicht-in-Vreeswijk. Het Theehuys is dan het podium voor diverse optredens waar bezoekers - eventueel onder het genot van een drankje en hapje - naar kunnen luisteren.

Naast de vele lichtjes op en rond het werfterrein en de kampvuren, worden de historische schepen in de Museumhaven verlicht. Zij vormen een contrast met de historische minischeepjes - ook verlicht - van Varende Modelbouw Club ’t Anker.