Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

Nieuwegein geeft gratis jonge boompjes weg aan inwoners

Algemeen

NIEUWEGEIN • Inwoners van Nieuwegein en omstreken kunnen op zaterdag 26 november van 13.00 tot 14.00 uur gratis zaailingen ophalen bij de ‘oogstdag’ van de gemeente Nieuwegein. 

Er liggen dan verschillende soorten zaailingen en jonge aanplant van inheemse boompjes klaar, waaronder de Es, Esdoorn, Veldesdoorn, Hazelaar, Hulst, Beuk, Meidoorn en Zomereik.

Vergroenen
Nieuwegein wil met het organiseren van deze oogstdag overtollige zaailingen kansen geven om tot volwassen bomen uit te groeien op hun nieuwe bestemming.

Bomen planten is volgens de gemeente een manier om tegelijkertijd klimaatverandering te vertragen, biodiversiteit te herstellen en burgers ‘een positief handelingsperspectief te bieden’. Door samen zaailingen te verplanten, wordt vergroenen goedkoper en leuker, is de gedachte. 

Wethouder John van Engelen: “Dit is een prachtige manier om samen met inwoners bij te dragen aan een beter milieu en klimaat. Hoe meer mensen helpen, hoe meer bomen we kunnen planten en hoe groener Nieuwegein wordt.”

‘Meer bomen Nu’
De oogstdag is een initiatief van de gemeente Nieuwegein in samenwerking met inwoners en de groene vrijwilligersorganisatie: ‘Meer Bomen Nu’. De organisatie is onderdeel van een landelijke campagne van Urgenda met als doel Nederland sneller te vergroenen

Afhaallocatie
De afhaallocatie is bij het Tuinkerspad aan de Nevelgaarde in Nieuwegein, ter hoogte van de brandweerkazerne. Bewoners kunnen zich zaterdagmiddag op de parkeerplaats bij de kazerne melden.

Bewoners kunnen zich ook opgeven als vrijwilliger om op deze oogstdag van 09:30 tot 15:00 uur mee te helpen. Kijk hiervoor op deze website.