• Het eerste herenteam van de Nieuwegeinse Volleybal Club.
• Het eerste herenteam van de Nieuwegeinse Volleybal Club. Foto: Aangeleverd

Volleybalheren op keurige derde plaats

nieuwegein • De formatie begon dit seizoen met maar liefst vijf overwinningen, waarna er helaas twee nederlagen volgden. 

Het eerste team wordt getraind door Ronald Huizinga, die zelf jaren deel uitmaakte van het eerste team. Volgens Roger van Schie - ook zo’n icoon van de vereniging - heeft Huizinga van de spelersgroep de meeste trainerservaring. "Hij is in staat is om een training neer te zetten waarbij de jongere spelers worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen. De oudere spelers, op hun beurt, worden uitgedaagd om er vol voor te gaan en het beste uit zichzelf te halen." Een aantal oudere spelers heeft op hoger niveau gespeeld en geeft in de trainingen en wedstrijden de opgedane kennis spelenderwijs door aan de jongere garde.

De ontwikkeling in het eerste herenteam wordt ook uitgedragen naar de rest van de vereniging. Zes spelers geven namelijk training aan andere teams: mini’s, jongens C, jongens B, meisjes A en dames 1. 

Het eerste herenteam traint twee keer per week, waarbij de dinsdag wordt gebruikt voor de hoofdtraining. Op donderdag is een deel van de groep aanwezig. Dan is er ook meer tijd om op meer specifieke onderdelen te trainen.

De heren van NVC trainen en spelen in sportcomplex Merwestein. Vorig seizoen speelden ze als enige team hun thuiswedstrijden op de vrijdagavond. Dit seizoen spelen ze de helft van de wedstrijden op de donderdagavond en de andere helft op de zaterdagmiddag. "Dat is voor ons erg leuk, want dan zijn er meer teams in de zaal aanwezig die blijven kijken" aldus Van Schie. "We hebben een aantal vaste supporters. En de jeugdteams die door ons worden getraind, komen ons ook regelmatig aanmoedigen."
De laatste jaren speelt het team met een mix van oud en jong. En dat bevalt uitstekend. "Als de jongens zich goed blijven ontwikkelen, kunnen ze straks doorstromen", aldus Van Schie. Het team is overigens enigszins gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Suriya is namelijk weer gaan spelen. Daarmee beschikt het team weer over twee spelverdelers.

Vrijdagavond is Switch de tegenstander. Die ploeg staat op de negende plaats. Van Schie: "Misschien zit er voor ons opnieuw een overwinning in."

Thijs Middelkoop