Eerste deel veldkorfbalcompetitie teneinde

Eerste deel korfbal-competitie ten einde

nieuwegein • Voor de korfballers van Koveni zit de eerste helft van de veldcompetitie erop. De Nieuwegeinse ploeg heeft het overigens in de derde klasse niet bepaald makkelijk. Alle zeilen zullen in het voorjaar bijgezet moeten worden om zich in die derde klasse te handhaven. 

Een paar weken geleden werd de laatste wedstrijd tegen hekkensluiter OJC’98 verloren, zij het met slechts één puntje verschil.

Koveni begint op 26 november met de zaalcompetitie. Evenals op het veld, wordt ook in de zaal in de derde klasse gespeeld. De eerste zaalwedstrijd wordt gespeeld tegen Hellas’63, dat op het veld de ongeslagen koploper is in die derde klasse. Een pittige tegenstander dus voor Koveni. De Nieuwegeiners zullen dan ook meteen flink aan de bak kunnen. 

De overige tegenstanders in die derde klasse zijn voor Koveni niet onbekend. Als de ploeg in vorm is, is ze voor een goede klassering zeker niet kansloos. Koveni speelt zijn thuiswedstrijden op de zaterdagmiddag in 't Veerhuis. 


JSV houdt lang stand tegen VVIJ

nieuwegein • JSV moest afgelopen zaterdag wéér in de slotfase voor een tegenstander buigen. Deze keer sloeg VVIJ een paar minuten voor tijd toe. Na een diepe bal ontstond in de Nieuwegeinse zestien een doelworsteling, waaruit een VVIJ-aanvaller van dichtbij snoeihard hoog inschoot. 

In de nog resterende minuten deed JSV er nog alles aan een onverdiende nederlaag te onkomen, maar het vizier van de Nieuwegeiners stond niet echt op scherp. Alle inzetten verdwenen over en naast het IJsselsteinse doel. Na het laatste fluitsignaal stond JSV opnieuw met lege handen. 

Toch lijkt trainer Henri Berghoef zijn ploeg steeds beter aan de praat te krijgen.