• Spelmoment tijdens een wedstrijd van RCN.
• Spelmoment tijdens een wedstrijd van RCN. Foto: Aangeleverd

Nieuwegeinse rugbyclub groeit weer

nieuwegein • De Nieuwegeinse rugbyclub RCN heeft - net als vele andere sportverenigingen - last gehad van de corona. Niet alleen moest de competitie een tijdlang worden stopgezet; de pandemie kostte de vereniging ook een aantal leden. Gelukkig voor de club is alles ten goede gekeerd. Inmiddels heeft zich weer een vijftal nieuwe leden aangemeld en draait ook de competitie weer.

RCN heeft er dit seizoen vijf inmiddels wedstrijden opzitten. Daarvan werden er drie gewonnen en twee verloren. Het eerste team van de club werd ingedeeld in de vierde klasse MiddenOost. De selectie bestaat uit twintig spelers, aangevuld met zo’n vijf tot zeven spelers afkomstig van The Pink Panthers uit Driebergen, die teveel spelers voor het eerste team hebben.

De selectie van RCN wordt nog steeds getraind door Gerrit de Wit. Hij is al jarenlang in dienst van de Nieuwegeinse rugbyclub, evenals Theo de Goey. Laatstgenoemde wordt bijgestaan door welwillende ouders van jeugdleden.

Aanvoerder van het eerste team is Desmond Boere, die ook bestuurslid van de vereniging is. Hij laat weten dat tijdens de winterstop - die medio december ingaat - gewoon wordt doorgetraind. Iedereen die dat wil, kan bovendien vier weken gratis komen meetrainen. Ook de jeugd groeit bij RCN. De club is begonnen met het zogenaamde 'knuffelrugby' speciaal voor kinderen vanaf drie jaar.