vrijdag 18 november

Karin Bloemen met ‘Souvenirs’ in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
In ‘Souvenirs’ haalt Karin de bezem door haar huis en haar hoofd. Want een mens verzamelt wat in een leven: foto’s van bijzondere momenten, mooie en minder mooie herinneringen, spullen die je allang niet meer gebruikt, noem maar op. Ze stormt door de porseleinkast en doet alle overbodige ballast de deur uit.

zaterdag 19 november

Herfstwandeling bij Soesterberg
10:30, Soest, Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1
Het IVN organiseert een wandeling van ongeveer drie uur bij Soesterberg. De wandeling is bedoeld voor jong en oud. Deelname is gratis. Aanmelden kan via het e-mailadres publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl.

Repair Café in Galecop
11:00, Nieuwegein, Buurtplein Galecop Thorbeckepark 183
Repair Café Galecop repareert dit keer (elektronisch) speelgoed en poppen. Vrijwilligers repareren ook kapotte apparaten, kleding en fietsen. De reparaties zijn gratis, een kleine donatie wordt op prijs gesteld.

‘Een kist vol Sintliedjes (2+)’ in DE KOM
15:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Speciaal voor de sinterklaasperiode heeft Apennoten, bekend van NPO Zapp, een vrolijke voorstelling vol met sinterklaasliedjes gemaakt. De allerkleinsten kunnen in DE KOM meedansen en -zingen met ‘Een kist vol Sintliedjes (2+)’.

zondag 20 november

‘Timeless Groove' in Cultuurcentrum de Partner
15:00, Nieuwegein, Cultuurcentrum de Partner, Nedereindseweg 401a
De band ‘Timeless Groove' bestaat al jaren en heeft veel succesvolle optredens achter de rug. Dat was te verwachten. De Groove was er meteen en het repertoire snel gekozen.

Kamerkoor Collegium Utrecht zingt in Dorpskerk Nieuwegein
16:00, Nieuwegein, Dorpskerk, Nedereindseweg 1-3
Kamerkoor Collegium Utrecht zingt minimal music van Arvo Paert, John Tavener, David Lang en andere componisten.

dinsdag 22 november

Lezing over wolven bij het MEC
20:00, Nieuwegein, MEC, Geinoord 9
IVN organiseert een presentatie over wolven. De laatste tijd worden er steeds vaker wolven waargenomen in Nederland, zelfs in Utrecht is de wolf al gesignaleerd. De lezing zal gaan over de wolf en hoe die hier verzeild is geraakt.

donderdag 24 november

Thijs van de Meeberg in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Over zijn vorige voorstelling schreef Theaterkrant: "Thijs van de Meeberg plakt een brede grijns op je gezicht die er in anderhalf uur niet meer af hoeft.” In ‘Meer dan mogelijk' zoekt hij naar een manier om van waarde te zijn.