Impressie van de Earthlodges.
Impressie van de Earthlodges. Foto: Kreukniet Bouw

Bouw ‘Earthlodges’ in Nieuwegein van start

Algemeen

NIEUWEGEIN • De bouw van de ‘Earthlodges’ - een tiental recreatieverblijven bij restaurant Hajé in Nieuwegein - is onlangs gestart. 

Het slaan van de eerste heipalen werd gevierd in aanwezigheid van medewerkers en directie van het restaurant en de aannemer. Voordat de heipalen de grond in gingen zijn deze versierd met schilderingen en quotes.

Duurzaamheid
De lodges zijn verbonden met het achterland van Nieuwegein met uitzicht op de weilanden van Tull en ’t Waal. Het thema duurzaamheid staat bij de bouw centraal: er wordt gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen.

De locatie beschikt al over 216 zonnepanelen, een zogenaamd ‘Green Key certificaat’ en een eigen biologische afvalwaterzuivering.  

Hollandse Waterlinie
De recreatieverblijven worden ingepast in het landschap van de Hollandse Waterlinie. De vormgeving doet denken aan een bunker. De inrichting van elke lodge verwijst naar een van de forten uit de Nederlandse verdedigingslinie.

De Earthlodges moeten opgaan in de omgeving. De bebouwing krijgt bijvoorbeeld een groen dak. Stevige en natuurlijke materialen moeten elkaar afwisselen. 

Wandel- en fietsroutes
Het gebied is de toegangspoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk. Vanaf de locatie starten meerdere wandel- en fietsroutes en wordt de mogelijkheid geboden om een kano te huren.

Hajé verwacht dat de bouw eind april 2023 afgerond is en wil in mei 2023 de eerste gasten verwelkomen.