Vaccinatielocatie De Beursfabriek in Nieuwegein.
Vaccinatielocatie De Beursfabriek in Nieuwegein. Foto: Google Street View

Vaccinatielocatie De Beursfabriek in Nieuwegein gaat sluiten

Algemeen

NIEUWEGEIN • Vaccinatielocatie De Beursfabriek in Nieuwegein gaat aan het eind van het jaar sluiten. Dat maakt de GGD regio Utrecht bekend. “Nu de meest ingrijpende fase van de coronacrisis achter ons ligt, is het niet meer nodig alle locaties open te houden.”

In totaal gaat de GGD aan het eind van het jaar 18 kleine vaccinatielocaties in de regio sluiten - waaronder dus die in Nieuwegein - en houdt ze 12 locaties open waar inwoners zonder afspraak terecht kunnen voor een herhaalprik. “Met deze capaciteit blijven we klaar staan voor toekomstige scenario’s en blijven we ook met 12 locaties dicht in de buurt van de inwoners.” 

Aantal bezoekers loopt terug
De GGD ziet dat het aantal bezoekers op de test- en vaccinatielocaties terugloopt. “Nu de najaarsronde grotendeels achter ons ligt, bevinden we ons in een nieuwe situatie. Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie heeft inmiddels de mogelijkheid gehad relatief dichtbij gepland of op vrije inloop langs te komen.”

Tijdens de laatste vaccinatieronde heeft de GGD gemonitord hoe de locaties zijn bezocht. Daaruit is gebleken dat het aantal bezoeken dusdanig is afgenomen, wat de GGD heeft doen besluiten 18 kleine vaccinatielocaties te sluiten.

Het gaat om: Amersfoort Adventkerk, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, IJsselstein, Leusden, Maarn, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrecht Stationsplein, Utrecht Krachtstation, Utrecht Overvecht/De Dreef, Woudenberg. 

Bereikbaarheid
“De gezondheid van onze inwoners heeft onze hoogste prioriteit, de bereikbaarheid van onze locaties staat daarin centraal. De 12 locaties die wij openhouden, zijn zo verspreid over de regio dat onze inwoners binnen een maximale reistijd van 30 minuten bij een locatie kunnen zijn”, aldus de GGD.

Op alle 12 locaties kunnen inwoners zonder afspraak terecht voor de herhaalprik.