donderdag 24 november

Cabaretier Thijs van de Meeberg in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Over zijn vorige voorstelling schreef Theaterkrant: “Thijs van de Meeberg plakt een brede grijns op je gezicht die er in anderhalf uur niet meer af hoeft.” In ‘Meer dan mogelijk’, op 24 november in DE KOM, zoekt hij, te midden van een levend, komisch en troostrijk decor, naar een manier om van waarde te zijn. Dat lukt hem niet alleen. Hij heeft jouw advies hard nodig.

vrijdag 25 november

Klaverjascompetitie
19:30, Nieuwegein, PCN, Galecopperzoom 1
De SPNN organiseert een klaverjascompetitie. Er worden vier rondes gespeeld. De start is om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 18.45 uur. De prijs voor deelname is vier euro per persoon. Bel voor meer informatie met 06 20 41 40 51.

zaterdag 26 november

Pianoconcert in De Partner
20:15, Nieuwegein, Cultuurcentrum De Partner, Nedereindseweg 401A
Beroepspianisten Annette Middelbeek en Willem Poot spelen quatre-mains. Ze spelen muziek van Mozart, Piazzolla, Debussy, Dvorak en Brahms. Een soloticket kost 15 euro. Een 'samenticket' kost 27,50 euro, inclusief een drankje. Reserveren kan via www.departnernieuwegein.nl/programma of bel 06-54136897.

zondag 27 november

Familiemusical ‘Het Feest van Tante Rita (4+)’ in DE KOM
13:30 uur, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
In deze knotsgekke voorstelling beleven Theo en Lulu een bijzonder avontuur in het Tsjoe Tsjoe Wa-Bos. De aanstekelijke liedjes, de goede cast en de maffe scènes maken van ‘Het Feest van Tante Rita (4+)’ de vrolijkste musical voor de hele familie. En door Minidisco-hits als ‘Dans met Tante Rita’,’Tsjoe Tsjoe Wa’ en de ‘Coco Loco’ is stilzitten geen optie.

Voorstelling over eenzaamheid van Oscar Kocken en Lucas de Waard in Stadstheater DE KOM
14:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
In de zwartkomische voorstelling ‘1’ verkennen Oscar Kocken en Lucas de Waard de vele gezichten van eenzaamheid, en wat precies het verschil is met alleen zijn.

donderdag 1 december

Zelfspot en humor bij ‘DAMN, HONEY' in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Je ‘probleemzones' moeten verbergen. Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je in je billen wordt geknepen. Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen van DAMN, HONEY zijn er klaar mee. Op 1 december schoppen ze in ‘Zelf weten', over de shit waarmee je als vrouw van deze tijd moet dealen, deze misverstanden met verve onderuit. Aan de hand van hun eigen ervaringen laten ze zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z'n allen als doodnormaal beschouwen. Verwacht een carrousel aan slecht geacteerde sketches, veel zelfspot, een lach en misschien zelfs een traan.