Nieuwegeinse wethouders hijsen de vlag tijdens 'Orange the World' in 2021.
Nieuwegeinse wethouders hijsen de vlag tijdens 'Orange the World' in 2021. Foto: Jan Buteijn

Nieuwegeinse raadsleden willen met inwoners in gesprek over geweld tegen vrouwen

Algemeen

NIEUWEGEIN • Vier vrouwen uit de Nieuwegeinse gemeenteraad - Marilene Gathier, Valga Lamur, Heleen Peters en Madelon Voorthuijsen - organiseren vrijdag 2 december een evenement in het kader van ‘Orange the World’, een jaarlijkse, wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Aanleiding voor deze bijeenkomst is een motie over pooierproblematiek, die werd aangenomen tijdens de raadsvergadering van 3 november. 

Informatie delen
Het doel van het evenement dat de vier raadsleden organiseren, is om met elkaar in gesprek te gaan over geweld tegen vrouwen én hierover informatie te delen met meisjes, vrouwen, ouders, begeleiders, professionals en andere geïnteresseerden.

“Met hapjes, drankjes en muziek willen we er samen een gezellige en inspirerende avond van maken, waarbij iedereen welkom is”, aldus de raadsleden. 

Programma
De bijeenkomst vindt plaats in het theatercafé van DE KOM. Om 18.00 uur is de inloop. Vanaf 19.00 uur zullen verschillende sprekers - waaronder van Stichting Pretty Woman en ervaringsdeskundigen - het woord nemen. Dit wordt afgewisseld met spoken word.

Om 20.00 uur is er een borrel met muziek en wordt er nagepraat. De afsluiting van de avond is om 21.00 uur. 

Aan het evenement zijn geen kosten verbonden. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom.