De Zandveldseweg in Nieuwegein.
De Zandveldseweg in Nieuwegein. Foto: Google Street View

CDA Nieuwegein stelt vragen over geluidsoverlast door hardrijders op Zandveldseweg

Algemeen

NIEUWEGEIN • Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over geluidsoverlast rond de Zandveldseweg door hardrijders. Dit naar aanleiding van een brief van een buurtbewoner en een daaropvolgend gesprek met hem.

Op de Zandveldseweg zou door veel automobilisten aanmerkelijk harder worden gereden dan de aangegeven maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Het CDA vraagt of het college hiervan op de hoogte is en, zo ja, welke opties er tot nu toe zijn verkend om deze maximumsnelheid te handhaven.

Lees ook: “Hardrijders met meer dan 100 km/h door bebouwde kom Nieuwegein: rijbewijzen afgepakt”

OV-bussen
Ook de OV-bussen zouden veelvuldig te hard rijden op de Zandveldseweg. Het college heeft eerder toegezegd dat U-OV hierop zou worden aangesproken. Het CDA wil weten op welke manier er gevolg is gegeven aan deze toezegging, en wat de uitkomst hiervan is.

Vrachtverkeer
Omwonenden hebben de indruk dat door de toename van het aantal bedrijven op Het Klooster er meer (zwaar) vrachtverkeer door de stad over de Zandveldseweg van en naar de A2 rijdt.

Het CDA wil weten of dit klopt en, zo ja, of het college bereid is maatregelen te nemen om doorgaand vrachtverkeer vanaf Het Klooster richting de A27 te sturen en daarmee uit de stad te weren. 

Lees ook: “Nieuwegein gaat geluidsschermen plaatsen aan de Zandveldseweg”

Flitspalen
De buurtbewoner geeft in zijn brief aan dat hem is verteld dat er op de Zandveldseweg geen flitspalen zullen worden geplaatst, omdat dit vanwege de verkeersveiligheid (het aantal ongelukken) daar niet nodig is. Hij constateert in die brief dat er wél flitskasten staan op de A.C. Verhoefweg en de Weg naar de Poort.

De filtskasten zijn hier volgens de inwoner voornamelijk geplaatst om de verkeerssnelheid ter plaatse terug te brengen. Het CDA vraagt of het college het hiermee eens is en zo ja, waarom ze dan niet bereid is om om dezelfde reden filtskasten te plaatsen op de Zandveldseweg.

‘Speelbal’
De buurtbewoner heeft het gevoel ‘een speelbal’ te zijn van diverse overheidsinstanties. De gemeente Nieuwegein, provincie Utrecht en politie zouden voortdurend naar elkaar verwijzen als het gaat om zijn klachten.

Het CDA geeft aan vaker soortgelijke klachten te ontvangen en wil weten wat het college gaat doen om de behandeling hiervan adequater uit voeren.