Doelman Mitchell van Oort (l) met keeperstrainer Rolf Pot (r).
Doelman Mitchell van Oort (l) met keeperstrainer Rolf Pot (r). Foto: Gerard van Vliet

Rolf Pot wil bovenin meedraaien

nieuwegein • Hij zegt: "We beschikken echt over uitstekende spelers. Tot op heden komt dat er nog niet uit, maar ik ben ervan overtuigd dat we in de tweede helft van het seizoen nog bovenin gaan meedraaien."

De 57-jarige Rolf is echt een man van de club. Hij is bovendien een voetbalfanaat, die al vanaf zijn zevende jaar achter een bal aanholt. Rolf heeft altijd bij SV Geinoord gespeeld. "Ja, waarom niet? Waarom zou ik hier weggaan? Ik heb het hier altijd goed naar mijn zin gehad en dat is nog steeds het geval’’, zegt hij daarover.
Rolf heeft altijd onder de lat gestaan. Aanvankelijk keepte hij in een lager elftal, zij het dat dat elftal op een vrij hoog niveau speelde. Later verdedigde hij het doel van het eerste elftal. Nadat hij zijn actieve carrière had beëindigd, koos hij ervoor de keepers van SV Geinoord te gaan trainen.

En dat doet Rolf Pot nog steeds. Iedere zaterdag zit hij naast hoofdtrainer Gerrit Plomp en Ramon Bongers - en ook nog eens geflankeerd door teammanager Wim Schupp - op de bank. Uiteraard volgt hij tijdens een wedstrijd alle spelers van het team, maar als keeperstrainer let hij toch in het bijzonder op de man die onder de lat staat en met wie hij elke dinsdagavond keihard werkt.

Andries Noppert

Momenteel staan de keepers wat meer in de belangstelling dan normaal – dat komt waarschijnlijk mede door het WK waarin de doelman van het Nederlands elftal Andries Noppert debuteert – maar dat gaat toch een beetje aan Rolf voorbij. ‘"Ik volg het WK als voetballiefhebber natuurlijk wel, maar ik heb er niet altijd gelegenheid voor."

Zijn aandacht gaat niet zozeer uit naar de keepers van het Nederlands elftal, maar veel meer naar de drie doelverdedigers van SV Geinoord: Mitchell van Oort, Mitchell Temming en Robin van Amerongen. Ook Rick van Stijn zou er aanvankelijk bij zijn, maar hij koos kort voor de overschrijvingsperiode voor een andere club. 

"Samen met Wim van Arnhem en de beide trainers hebben we Mitchell van Oort erbij gehaald", zegt Rolf. "Een stap waarvan we geen spijt hebben. Die jongen ontwikkelt zich uitstekend.''

Thijs Middelkoop