Sanne de Hoop (r) van VTV op het EK in München.
Sanne de Hoop (r) van VTV op het EK in München. Foto: archief

Tafeltennissters spelen halve finale

nieuwegein • Voor het damestafeltennisteam van VTV wordt het weer een spannende zondag. 

Het team van coach Bert van Schaik moet het zondagmiddag in het eigen tafeltenniscentrum in de halve finale opnemen tegen het Leidse Scylla. Het Nieuwegeinse team bestaan uit Chana van der Venne, Emma van der Zanden, Sanne de Hoop, Tanja Helle, Vera van Boheemen en Li Dong. De ploeg bereikte de halve finale dankzij een sterke tweede poulefase.
Scylla is voor VTV geen onbekende tegenstander. De VTV-dames vochten al menig potje met de dames uit Leiden uit.

De formatie uit de Sleutelstad bestaat uit Marie Depuydt, Fang Ning Chen Chen, Maaike van de Pavoordt en Esmee van Marwijk. Coach is Joost van Santen.

De dames van Scylla zijn vrij optimistisch gestemd over het resultaat van de wedstrijd in Nieuwegein. ‘'Niets is onmogelijk. Als we in topvorm verkeren, dan zit er in Nieuwegein misschien wel een stunt in."

De wedstrijd vindt plaats in de VTV tafeltennisaccommodatie in Nieuwegein-Zuid. De start is om 13.00 uur. Na de opening volgen er drie wedstrijden. Om 14.30 is er pauze. De wedstrijden worden om 14.45 voortgezet. Het einde wordt verwacht om 16.30 uur. De wedstrijd is ook te volgen op het YouTube-kanaal 'Live Stream VTV Nieuwegein'.

Thijs Middelkoop